menu

Monday, October 4, 2010

Cara letak link dalam posting anda

Salam semua..N3 ni aku create khas tuk cik cyida yang request utk aku ajar cara-cara nk letak link dalam posting. 4sure ramai blogger yang dh terror di luar sana kan..jadi klu korunk nk bace sila la if not ignore it. okay tuk cik cyida..here we go.. :)

1) create new post,compose
2) once dh create ur story then nk letak link just add link button ( located just beside the insert image icon) 
   & letak link yang anda mahu pd box link yg appear.
3) Klu nk link kan post yg lama pd new post,bk dulu post yg lama tu then copy URL or Web address link 
   tersebut & paste kt add link function td 
4) untuk nmpak lebih jelas highlight kan link tersebut & bl dah publish post,d link 
   will automatically function.   

Senang jer..Harap cyida paham atau sesiapa je yang igin mengetahui dapat memahami tutorial yg xseberapa dr aku ni yer..al maklumlahh aku pon xde lah terror mn pon baruu jerr lg di alam blogger ni so masih byk kena belajar dr senior yg expert2 kt luar sana.

untuk cyida harap tuto ni memenuhi permintaan cyida ek. Selamat mencuba ;)

2 comments:

  1. salam..
    izee..
    thank you very much dear..
    sgt2 membantu :)

    ReplyDelete
  2. @Cik Cyida: wsalam,heheee u'r most wc dear..jd x?..ni jer yg mampu..slmt mencba ek. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Blogger Geng/ Famili

At Blog to fb Blogged.my Top Show all blogs Free Auto Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink

BlogMalaysia.com